Velkommen!

Ubberup Valgmenighed er en åben grundtvigsk valgmenighed. Vi er en kirke med et stærkt og levende fællesskab, som alle er velkomne i. Som valgmenighed er vi en del af Folkekirken, men vi er økonomisk uafhængige og bestemmer derfor selv, hvordan vi vil være kirke!

Alle er velkomne til vores gudstjenester og arrangementer - det gælder både voksne og børn, og uanset om man er medlem eller ej.

Billedarkiv

Her kan du se billeder af det, der foregår i valgmenigheden!

PRÆSTENS PRÆDIKENER

Klik her, hvis du ønsker at læse en prædiken fra præstens skuffe.

Denne hjemmeside redigeres af præsten. Tryk her for kontaktoplysninger.

Her kan du finde nyheder og omtale af aktuelle arrangementer:

20. nov kl. 19: Foredrag og brætspils-aften!

Vi har gjort det igen - inviteret Thomas Vigild! Og dermed er der med sikkerhed lagt op til en både sjov og tankevækkende aften for alle aldre.

Denne aften skal vi lege, spille, grine, udfordre hinanden og generelt blive klogere på, hvad der er et godt spil, og hvordan spil ændrer vores adfærd, hverdag og virkelighed på nye måder. Thomas Vigild begynder med at holde et kort oplæg om, hvordan spil - både brætspil og digitale computerspil - fungerer som kultur- og kommunikationsform, og inviterer derefter til både egne refleksioner og debat.

Slutteligt spiller og oplever vi et spændende udpluk af de bedste nye brætspil inden for alt fra strategi og hukommelse til samarbejde og logik. Alle er velkomne og aftenen er for alle aldre. Kaffe og kage koster 35 kr.

Thomas Vigild er mangeårig spil-journalist og kritiker, højskolelærer i Spiludvikling på Vallekilde Højskole og formand for den danske brætspilspris Guldbrikken. Han er uddannet cand. mag i Musikvidenskab, så aftenen starter også med en sang.

Oplysning til alle medlemmer vedr. persondata

Bestyrelsen har udarbejdet en privatlivspolitik, som oplyser vores medlemmer om, hvordan menigheden håndterer personoplysninger.

Alle medlemmer opfordres til at læse privatlivspolitikken.

Du finder den ved at trykke her.

Konfirmationen bliver flyttet til om foråret!

I 145 år har vi i Ubberup konfirmeret de unge om efteråret. Men en gruppe forældre til kommende konfirmander ønskede spørgsmålet taget op, fordi de gerne ville have, at det fremover skal være om foråret. Begrundelsen var, at de unge mennesker så bedre kan "dele" deres oplevelser med at gå til præst og blive konfirmeret med deres klassekammerater. De formoder, at en ændring vil gør det lettere at tiltrække konfirmander til valgmenigheden.

Her i valgmenigheden fungerer det som et nærdemokrati, hvor vi tager de store beslutninger i fællesskab. Alle kan blive hørt og få indflydelse, hvis de ønsker det. Derfor blev der på bestyrelsens foranledning afholdt et ekstraordinært årsmøde mandag d. 18. juni. Her blev spørgsmålet debatteret af de 73 fremmødte medlemmer. Der var argumenter både for og imod, og vi fik en god og saglig debat på mødet. Da det kom til afstemning, viste det sig, at der var et stort flertal for at ændre tidspunktet for konfirmationen til om foråret.
Hele referatet fra mødet kan læses her.

Bestyrelsen tager beslutningen til efterretning og vil stå for det praktiske i forbindelse med at få gennemført ændringen.

Opdatering:

Ændringen bliver først gennemført fra 2020.

Konfirmationen i 2019 bliver som sædvanlig sidste søndag i september (nærmere bestemt d. 29. sep.)

Bestyrelsen har d. 08.08.18 besluttet, at datoen for konfirmation fra og med år 2020 kommer til at ligge første lørdag i maj. De kommende års konfirmander vil få skriftlig besked om dette.

Anna Monrad

Historien om altertæppet

Vidste du, at altertæppet i kirken blev syet af en flok flittige damer fra menigheden engang i 50'erne? - Og at idéen til altertæppets mønster stammer fra et julemærke?

I et forsøg på at afdække begivenhederne omkring altertæppets tilblivelse har præst Anna Monrad været på jagt i arkivet og desuden interviewet to af de damer, som var med dengang, tæppet blev syet.

Historien om altertæppet har været trykt i kirkebladet. Tryk her!

Vigtig information til alle medlemmer!

SKAT har meddelt, at valgmenighederne ikke længere kan få oplysninger om medlemmernes skattepligtige indkomst til brug for beregning af medlemsbidragets størrelse. Meldingen fra SKAT er, at valgmenighederne fremover selv må indhente oplysninger hos deres medlemmer.

Det betyder, at de enkelte medlemmer i deres private, digitale skattemappe selv skal give tilladelse til, at valgmenighedens kasserer kan se skatteattesten og ad den vej få oplysning om indtægt.
Det er lykkedes valgmenighederne at få ministeriet til at sørge for, at skatteattesten fremover kun vil indeholde oplysning om skattepligtig indkomst (således at formueoplysninger er skjult).

Klik her for at hente en vejledning i, hvordan man giver kassereren bemyndigelse til at se skatteattesten. Alle, der har problemer med at få det til at virke eller som ikke har adgang til en computer, bedes venligst henvende sig til kasserer Lonny Sørensen (tlf. 59 29 40 52 / 61 74 20 33), så vil hun hjælpe jer.

Bestyrelsen beklager den ulejlighed, som denne ændring måtte forårsage og håber på medlemmernes forståelse!

BegivenhedDato

18. nov 10:00